Kling communicatie
info@klingcommunicatie.nl
T 06 547 857 16

Keyserswey 51
2201 CX
Noordwijk


Real Time PR - het succes van de Strandpendel
Geplaatst op: 02-08-2011
Namens de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing werken wij sinds het voorjaar aan een PR & Marketingplan voor de Noordwijkse Strandpendel. Een gratis parkeer- en shuttleservice die strandliefhebbers net buiten het centrum van Noordwijk oppikt en daarna op de boulevard afzet. De plannen waren gemaakt, advertenties ingekocht, persberichten stonden klaar. Alleen nog even wachten op dat heerlijke zomerweer.
Na de prachtige voorjaarsdagen bleek dit net iets teveel gevraagd. En dus bellen wij met de krant om advertenties te cancellen, blijven persberichten op de plank liggen en stellen we ons plan wekelijks verder uit. Eind juli komen de weermannen eindelijk met goed nieuws. De zomer komt eraan! Maandag maakt iedereen zich klaar om op dinsdag te genieten van een lang verwachte zomerdag.

Op het kantoor van Noordwijk Marketing draait de ventilator dan al zijn rondjes om de medewerkers enigzins van een koel briesje te voorzien. We bespreken de plannen voor de komende weken en komen op het idee om de Strandpendel niet op zondag, maar op dinsdag in te zetten.

We gooien alle plannen overboord. Nú staat ons mooi weer te wachten. Nú wil de pers verhalen horen over strandgangers. Nú kunnen we eindelijk onze gastvrije strandpendelservice aan het publiek tonen. We schuiven het bestaande werk aan de kant. Bellen met de gemeente, Koninklijke Beuk en de media. In twee uur tijd gooien we de zorgvuldig opgestelde plannen in de prullenbak en volgen we ons journalistiek brein.

Welke media zitten te wachten op mooi weer nieuws? Wie plaats een mooie foto op de voorpagina om Nederland in de strandbestemming te brengen? Hoe bereiken we al die duizenden toeristen die geen zin hebben om zwetend en stressend een klein gaatje te vinden om de auto toch nog op flinke loopafstand van het strand te parkeren?

De PR-machine draait op volle toeren en met succes! Binnen enkele uren nemen landelijke media ons nieuws over. Op dinsdagochtend pronkt Noordwijk met een exclusieve gratis shuttleservice voor badgasten op de voorpagina van landelijke kranten, nationale radiostations hangen aan de lijn en op het nieuws hoor je dat Noordwijk gratisbussen inzet om de verwachte drukte aan te kunnen. 

Zo werkt Real Time Marketing & PR. Inspelen op de actualiteit en snel schakelen! Niet alleen de media, ook strandgangers pakten het nieuws goed op. Voor het middaguur moest Koninklijke Beuk extra bussen inzetten. In Noordwijk zelf stonden alle parkeerplaatsen vol. Maar de gebruiker van de Strandpendel maakte zich daar geen zorgen over. Die parkeerde gratis de auto en stapte lekker dicht bijhet strand uit voor een heerlijke dag Noordwijk! 


« Terug